همه چیز در مورد وکیل بیمه و وکالت تصادفات رانندگی و دیه و بیمه

اگر کارگر خارجی فاقد مجوز کار و اقامت باشد

وکیل دعاوی بیمه

شرکت های بیمه خصوصی کدامند؟

خصوصیات وکیل متخصص بیمه ؟

دریافت دیه و خسارت به کمک وکیل بیمه؟

اگر قصد دریافت اطلاعات بیشتر درباره دعاوی بیمه و وکالت در دعاوی بیمه می باشید، مطالعه کردن این مقاله می تواند به شما کمک کند. و برای انجام وکالت  یا دریافت مشاوره و خدمات حقوقی از مشاوران ، کارشناسان و وکلای متخصص «امداد حقوقی شهر» می‌توانید با شماره‌ی : ۰۹۱۰۳۶۰۰۰۸۵ تماس حاصل فرمایید.

 

برای درک بهتر موضوع ابتدا بیمه را برایتان تعریف می‌کنیم:

انواع بیمه چیست و مرجع رسیدگی به شکایات بیمه کجاست؟

بیمه، قراردادی است که به موجب آن بیمه‌گر، در قبال دریافت مبلغی پول یا حق بیمه در مقابل بیمه‌گذار، تعهد می‌کند تا در صورت بروز وقوع ریسک (حادثه موضوع قرارداد) مبلغی را به شخص بیمه‌گذار، پرداخت نماید.

حق بیمه، ما به ازای قانونی ریسک بیمه‌ای است. در زمان انعقاد قرارداد و زمان اجرای عقد بیمه‌‌، تعادل میان حق بیمه و ریسک باید وجود داشته باشد.

بیمه گر، شرکت بیمه‌ای است که با تنظیم قرارداد با بیمه‌گذار، حق بیمه دریافت می‌کند و در مقابل دریافت حق بیمه تعهد می‌کند که در صورت وقوع حادثه غیر قابل پیش‌بینی، خسارت آنها را جبران نماید.

بیمه‌گذار نیز هر شخص حقیقی (انسان) یا حقوقی (شرکت و موسسه) است که با تنظیم قرارداد با بیمه‌گر، متعهد به پرداخت حق بیمه می‌شود.

قانون گذار مطابق با ماده ۱ آیین نامه شماره دو شورای عالی بیمه موصل سال ۱۳۵۱ انواع معامله های بیمه و شرایط عمومی بیمه را تعیین کرده است.

انواع بیمه به این شرح است، بیمه زندگی،بیمه شخص ثالث و تصادفات رانندگی ، بیمه حوادث شخصی، بیمه درمانی، بیمه آتش‌سوزی، بیمه باربری‌‌، بیمه وسایل نقلیه، بیمه مسئولیت مدنی ، بیمه باربری، بیمه آتش سوزی، بیمه مسئولیت تولیدکنندگان و فروشندگان محصول، بیمه مسئولیت مدنی متصدیان حمل و نقل داخلی و…

علت اهمیت بیمه چیست؟

اهمیت بیمه به قدری، است که در اصل سوم قانون اساسی، یکی از وظایف حکومت اسلامی را، عمومی کردن بیمه، قرار داده ‌شده است. در بند ۴ اصل بیست ‌و یک و اصل چهل ‌و چهار قانون اساسی، نیز از بیمه سخن به میان آمده است.

 

 

مشخصات بارز وکیل دعاوی بیمه

بیمه از عقود عهدی است که در پی آن تعهدی برای یکی از طرفین و یا هر دوی آنها ایجاد می نماید. با توجه به مقررات تعیین شده، بیمه حمایتی می باشد از بیمه گذار و موارد قانونی بنفع او تفسیر می گردد. در بعضی از موارد بیمه گر با بیمه گذار از لحاظ حقوقی به مشکل می خورند که ممکن می باشد اجرای قرارداد بیمه از طریق دعاوی حقوقی، درخواست و مورد پیگیری قرار بگیرد. دعاوی مرتبط با بیمه می تواند که میان بیمه گر و بیمه گذار یا همان فرد ثالث به دلیل عدم پرداخت بیمه و یا عدم جبران خسارت، مطرح بشود بیمه گران جهت حفظ کردن اعتبار خود در دعاوی پیش آمده، سعی بر حل اختلافات، از طریق مسالمت آمیز مانند صلح و سازش، میانجی گری و داوری دارند.

وکیل بیمه کیست؟

دعاوی حقوقی بیمه، در کنار دیگر دعاوی حقوقی مالی، با در برگرفتن قسمت بسیار بزرگی از پرونده‌های مراجع قضایی، یکی از اصلی‌ترین مشکلات حقوقی مردم را شامل می‌شوند. بسیاری از مردم در حال حاضر درگیر دعوای حقوقی خود با شرکت‌های بیمه، بر سر میزان غرامت، دیه و … می باشند.

انواع وکیل بیمه

وکیل بیمه‌ در ضمن داشتن تخصص در امور بیمه، ممکن می باشد که در یکی از حوزه‌های بیمه تخصص بیشتری کسب نمایداز جمله وکیل در رشته های بیمه زندگی،بیمه حوادث شخصی، بیمه درمانی، بیمه آتش‌سوزی، بیمه باربری‌‌، بیمه وسایل نقلیه، بیمه مسئولیت مدنی و … این امر باعث می ‌شود، وکلای بیمه به شاخه‌های مختلف دسته‌بندی بشوند. به علت گستردگی و پیچیدگی امور و دعاوی بیمه داشتن وکیل بیمه امری ضرروی می باشد، این فرد افزون بر تحصیلات حقوقی در ضمینه قوانین این حوزه و به بخشنامه ها و تبصره ها تخصص دارد از آنجایی که اشخاص جامعه به قوانین بیمه کشور مسلط نمی باشند ممکن می باشد افرادی سودجو از نام بیمه سواستفاده می کنند و از شما کلاهبرداری کنند.اما به علت نداشتن دانش کافی قطعا نمیدانید که به کجا باید مراجعه نمایید.

وکیل دریافت خسارت از بیمه در تهران

امروزه انواع مختلف بیمه، وجود دارد و زندگی هر فردی با انواع مختلفی از بیمه، پیوند خورده است. در اوایل قراردادهای بیمه عمدتا حول، حمل و نقل دریایی منعقد می‌شد، بعدها بنا به احتیاجات متنوع انسان‌‌ها، انواع دیگر بیمه نیز پدید آمدند.
وکیل دعاوی بیمه‌

 

خصوصیات عقد بیمه

آگاهی از خصوصیات بیمه، برای شناخت ان امری ضروری است. بیمه، از عقود عهدی می‌باشد، تعهدی برای یکی از طرفین یا هردو، ایجاد می‌شود. در حقیقت تنها عقدی است که در حقوق ایران به‌طور دقیق عهدی می باشد، عقد بیمه است. بیمه، عقد رضایی می باشد و نیاز به تشریفاتی ندارد، عدم صدور بیمه‌نامه نباید به عقد بیمه خللی وارد نماید و عدم پرداخت حق بیمه صرفاً موجب معلق شدن، تعهدات بیمه‌گر، می‌شود، ولی عقد بیمه به قوت خود باقی می باشد.

وکیل دعاوی بیمه‌

اوصاف حاکم بر عقد بیمه

اوصاف حاکم بر عقد بیمه را در سه بند تشریح می شود، لازم بودن عقد بیمه، الحاقی بودن قرارداد بیمه و استمراری بودن عقد بیمه. در این موارد بهتر است که یه یک وکیل بیمه مراجعه کنید تا از علم و دانش وکیل پایه یک دادگستری استفاده کنید. استفاده از وکیل بیمه تحصیل کرده با توجه به گستردگی و پیچیدگی دعاوی بیمه ای، امری ضروری است.

لازم بودن عقد بیمه

مطابق با ماده ۱۸۵ قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران، عقد بیمه لازم است و هیچ یک از طرفین معامله حق فسخ ندارند، مگر در موارد معین، پس در نتیجه بیمه را نمی‌توان یک طریقه فسخ کرد، مگر در مورد هایی که قانون بیمه این حق را نسبت به طرفین قائل باشد یا طرفین در شرایط خصوصی بیمه نامه حق فسخ را برای خود در نظر گرفته بوده باشند.

الحاقی بودن قرارداد بیمه یعنی چه؟

عقد الحاقی یا تحمیلی یعنی عقدی که طرف های آن قدرت چانه‌ زنی مساوی را ندارند و یک طرف که دارای موقعیت بهتری می باشد، شرایط قرارداد را تعیین می‌ کند و دیگری در صورتی که مایل به آن قرارداد باشد موظف است شرایط طرف دیگر را بپذیرد. در عقد بیمه شرایط خاصی مطابق قوانین و مقررات و آیین‌نامه‌های شورای‌عالی بیمه مشخص شده که خارج از آن شرایط و ویژگی‌ها هیچ شخصی نمی‌تواند قرارداد بیمه تنظیم کند، لذا باید این نوع قراردادها را در زمره قراردادهای الحاقی به شمار آورد.

وکیل متخصص دعاوی بیمه‌

ازجمله عقود الحاقی می‌باشد نه مذاکره‌ای، زیرا بیمه‌گر شرایط و ارکان عقد را تعیین می‌کند و بیمه‌گذار شرایط را می‌پذیرد و به قرارداد بیمه، ملحق می‌شود.
دعاوی بیمه‌

آثار عقد بیمه چیست؟

مقررات بیمه، جنبه حمایتی دارد. قانون‌گذار، حمایت از بیمه‌گذار که طرف ضعیف این رابطه حقوقی است، را مدنظر قرار داده است. قرارداد بیمه معمولاً به نفع بیمه‌گذار، تفسیر می‌شود.

در بند ۲ ماده ۲ لایحه بیمه‌های تجاری، نیز به این امر اشاره‌ شده است. قبل از وقوع حادثه موضوع قرارداد بیمه، بیشترین تعهدات متوجه بیمه‌گذار است.

مطالبه هزینه های درمانی از بیمه

وی می‌بایست، ریسک را به بیمه‌گر اطلاع دهد و حق بیمه را پرداخت نماید.

باید تشدید ریسک (خطر) را نیز به بیمه‌گر اعلام کند. بیمه‌گر، متعهد به ارائه اطلاعات مورد قرارداد و تعدیل حق بیمه در صورت کاهش ریسک بیمه‌ای می‌باشد. بعد از وقوع حادثه، بیمه‌گذار بایستی حادثه را اعلام کند و بیمه‌گر هم بایستی مبلغ موضوع قرارداد را بپردازد.
دعاوی بیمه‌

 

بیمه اشخاص و بیمه درمان و حادثه

این نوع از بیمه در مورد اشخاص است، به این حالت که شخص بیمه خواهد شد تا در برابر هزینه‌ای که پرداخت می‌ کند امکاناتی دریافت نماید به این نحو که اگر جان و سلامت وی به خطر افتاد بتواند از آن استفاده کند که از انواع آن می‌توان به بیمه عمر، درمان و حادثه اشاره نمود. بیمه درمان به این معنا است که شخص برای درمان کردن بیماری های پیش‌آمده از آن استفاده خواهد کرد. در این جا می‌توان به بیمه تأمین اجتماعی و سلامت اشاره کرد که در حوزه رسیدگی و ارائه کردن خدمات کامل مربوط به درمان فعالیت دارند. بیمه حادثه به این معنا می باشد که در آن فرد خود را بیمه می ‌کند تا در برابر حوادث غیر قابل پیش بینی که ممکن می باشد برای شخص رخ دهد بیمه‌گر متعهد به جبران شود.

دعاوی علیه بیمه بیکاری

هر کارفرما موظف می باشد تا اشخاصی را که برای او کار می ‌کنند بیمه کند و حق آن‌ها را به موقع و در زمان درست و مناسب پرداخت کند، صرف بیمه‌شدن شخص باعث می ‌شود که او بتواند از مزایایی که وجود دارد استفاده کند که یکی از آن‌ها بیمه بیکاری است که از جانب سازمان تأمین اجتماعی و وزارت کار به شخص تعلق گرفته است.

حال اگر فردی از کار خویش اخراج شود و یا از کار خود بنا به عللی بیرون بیاید می‌تواند تحت شرایطی مانند حوادث غیرمترقبه، بیمه بیکاری دریافت کند، حال اگر همه شرایط مربوط به بیمه بیکاری را شخص داشته باشد، اما با این وجود نتواند اقدام به دریافت کردن آن کند در این جا وکیل بیمه که می‌تواند با آگاهی داشتن از قوانین تأمین اجتماعی و وزارت کار به بهترین صورت از فرد دفاع کند و حق او را در این راستا از سازمان مربوطه بگیرد.

دعاوی علیه بیمه عمر

همان گونه که در بالترا بیان شد شخص می‌تواند با توافق با بیمه‌گر امکانات زیادی را  در این نوع قرارداد به نفع خویش داشته باشد اعم از این که در طول زندگی خودش از این بیمه بهره‌مند شود و یا این که پس از مرگ ورثه او می‌توانند از این امکانات استفاده کنند. حالا اگر که بیمه‌گر به توافقات انجام شده در مفاد قراردادی خود عمل ننماید حال می ‌خواهد دولت باشد خواه شرکت‌های بیمه این تخلف را انجام دهند، فرد بیمه‌گذار می‌تواند که در این خصوص اقداماتی را در خصوص شکایت از بیمه‌گر انجام دهد و یا انجام آن را به وکیل با تجربه خودش بسپارد.

دعاوی علیه بیمه آتش‌سوزی

وکیل بیمه بیان می‌دارد این بیمه نوعی از بیمه می‌باشد که در آن شرکت های مربوطه امکاناتی در برابر حوادث آتش‌سوزی برای خانه های مسکونی، واحدهای تجاری، خودرو، حتی لوازم شخصی با ارزش و … در نظر می‌گیرد.

که متناسب با ارزش مال موردنظر حق بیمه‌ای به طور سالیانه دریافت خواهد کرد حال اگر خسارت به اموال وارد شود و بیمه‌گر به تعهدات خود که در قرارداد به آن متعهد شده است عمل نکند یا در شرایطی در تعیین میزان خسارت وارده به آن چه که آسیب‌دیده است تخلف بنماید و مقدار کمتری را اعلام بکند، طبق مفاد قرارداد که بیان شده مال اگر تلف یا معیوب شود بیمه مسئول پرداخت خسارت است اگر نسبت به آن تعهدات کوتاهی بکند، شخص بیمه‌گذار می‌تواند از بیمه‌گر شکایت بکند.

وکیل متخصص بیمه

موضوع بیمه، در دو دسته قرار می‌گیرد، بیمه اموال و بیمه اشخاص. بیمه اموال، می‌تواند هر حق مالی که شخص بر مالی دارد را در برگیرد. در بیمه اشخاص، سلامت یا تمامیت جسمی و روحی یا عمر انسان به‌طور مستقیم، موضوع عقد بیمه ‌می‌باشد.
دعاوی بیمه‌

دعاوی مرتبط با قرارداد بیمه

ممکن است اجرای قرارداد بیمه از طریق دعاوی حقوقی، درخواست و پیگیری شود.

این دعاوی ممکن است بین بیمه‌گر و بیمه‌گذار یا شخص ثالث با آن‌ها ناشی از عدم پرداخت حق بیمه یا عدم جبران خسارت، مطرح شود. اغلب بیمه گران برای حفظ شهرت خود، سعی در حل اختلافات، از طرق مسالمت‌آمیز (از قبیل صلح و سازش، میانجیگری و داوری) دارند.

 

استمراری بودن عقد بیمه یعنی چه

شرایط ابطال عقد بیمه؟ آثار ارائه اطلاعات سهوی بر عقد بیمه؟ عقود مستمر در نقطه مقابل عقود آنی یا فوری می باشند، در تعاریف آن‌ ها می‌توان گفت که، در این نوع عقود موضوع تعهدات مقرر برای طرفین دفعتاً به پایان نمی‌رسد، بلکه ممکن است در طول زمان جریان داشته باشد.از مصادیق بارز عقود استمراری عقد اجاره و عقد بیمه می باشد. همان‌طوری که در عقد بیمه بیمه‌گر متعهد می‌شود هرگاه در طول زمان معینی بیمه‌ کننده متحمل خسارتی شود آن را جبران کند.

مورد های مراجعه مستقیم بیمه گذار به مسئول حادثه کدام است ؟

کافی نبودن مبلغ بیمه شده، تعهد بیمه‌گر دارای فرانشیز باشد و اعمال قاعده نسبی حق بیمه.

 

کافی نبودن مبلغ بیمه شده

بر اساس ماده ۱۰ قانون بیمه، اگر مالی به کمتر از قیمت واقعی بیمه شده باشد بیمه‌ گذار فقط به تناسب مبلغی که بیمه نموده باشد و با قیمت واقعی مال مسئول خسارت است و بیمه‌گذار می‌تواند که برای بازیافت باقی خسارت به باعث و بانی حادثه مراجعه کند.

اگر تعهد بیمه‌ گر دارای فرانشیز باشد

در این صورت، مبلغ فرانشیز به معنی درصد خسارتی می باشد، که بر اساس توافق خصوصی بر عهده بیمه‌گذار است، از مسبب حادثه توسط ذی‌نفع یا بیمه‌گذار قابل وصول است.

 

اعمال قاعده نسبی حق بیمه

در صورتی که مالی به کمتر از ارزش واقعی خود بیمه شده باشد، بیمه‌گر فقط به تناسب مبلغی که بیمه کرده است با قیمت واقعی مال، مسئول خسارت است و چنانچه بیمه‌گذار با قصد تقلب مالی را اضافه بر قیمت عادله در موقع عقد قرارداد بیمه کند عقد بیمه باطل می باشد و حق بیمه دریافتی قابل استرداد نمی باشد.

آثار ارائه اطلاعات سهوی بر عقد بیمه

در ماده ۱۳ قانون بیمه جمهوری اسلامی ایران در مورد ارائه اطلاعات به حالت سهوی و اثر آن بر عقود بیمه توضیح داده شده. اگر خودداری از اظهار مطالبی یا اظهارات عکس واقع از روی عمد نباشد عقد بیمه باطل نخواهد شد و در این حالت هر وقت مطلب اظهار نشده یا اظهار عکس واقع پیش از وقوع یافتن حادثه معلوم شود بیمه‌گر حق دارد یا اضافه حق بیمه را از بیمه‌گذار در حالت رضایت او دریافت داشته قرارداد را ابقا نماید و یا قرارداد بیمه را فسخ سازد. در حالت فسخ بیمه‌گر باید مراتب را به‌ سبب اظهارنامه یا نامه سفارشی دو قبضه به بیمه‌گذار اطلاع بدهد. اثر فسخ ۱۰ روز پس از ابلاغ مراتب به بیمه‌گذار شروع خواهد شد و بیمه‌گر باید اضافه حق بیمه دریافتی تا تاریخ فسخ را به بیمه‌گذار مسترد کند. در حالتی که مطلبی اظهار نشده باشد یا اظهاری عکس واقع پس از وقوع حادثه معلوم بشود خسارت به نسبت وجه پرداختی و وجهی که باید در صورت اظهار خطر به صورت کامل و واقع پرداخت شده باشد کاهش می یابد.

داوری در قراردادهای بیمه ای

شرکت های بیمه ای در قراردادها و شرایط بیمه، می توانند که در حالت اختلاف فعلی و آتی در قراردادها با بیمه گذار توافق کنند که برای حل و فصل اختلاف بیمه ای به داور مراجعه نمایند. اگر در حل و فصل کردن اختلاف بیمه ای داوری از پیش تعیین شده باشد هر کدام از بیمه گر و بیمه گذار فردی را به عنوان داور انتخاب می نمایند. داوران انتخاب شده دو طرف، یک سر داور انتخاب می نمایند. هیئت سه نفره، مسئولیت رسیدگی کردن به اختلاف بیمه ای را برعهده دارد. اگر طرفین رای داوری را قبول ننمایند، رای داور باید به وسیله مرجع قضایی اجرا بشود‌

 

دادگاه صالح در رسیدگی به دعوای بیمه ای کدام است

مرجع صالح به رسیدگی دعاوی مربوط به بیمه عمر کدام است؟ اگر اختلاف بین بیمه گر و بیمه گذار ایجاد شود، مرجع صالح رسیدگی به دعوا، مرجع قضایی است.براساس ماده ده قانون آیین دادرسی مدنی، رسیدگی به این دعوا در صلاحیت دادگاه عمومی و انقلاب می باشد. براساس ماده ۱۱ قانون آیین دادرسی مدنی ایران ، دعوا حقوقی در دادگاه محل اقامت شرکت بیمه مطرح خواهد شد.

 

اصول عقد بیمه براساس قانون بیمه کدام است

اصل جانشینی، اصل غرامت، اصل منع تعدد بیمه و اصل حسن نیت اصول عقد بیمه بر اساس قانون می باشند.

وکیل امور بیمه

امور بیمه بسیار حساس و پیچیده می باشند. وکیل متخصص دعاوی بیمه‌، وکیل است که بر فن های مذاکره تسلط کامل دارد. و می تواند با استفاده از قوانین بیمه و تبصره های آن به شما کمک کند. بیشتر افراد بر قوانین بیمه ای تسلط ندارند و باید به یک وکیل خسارت در دعاوی بیمه مراجعه کنند.

برای انجام وکالت  یا دریافت مشاوره و خدمات حقوقی از مشاوران ، کارشناسان و وکلای متخصص «امداد حقوقی شهر» می‌توانید با شماره‌ی : ۰۹۱۰۳۶۰۰۰۸۵ تماس حاصل فرمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *