علل شایع آسیب های نخاعی در مصدومین قطع نخاع
علل شایع آسیب های نخاعی
شایع ترین علل آسیب های نخاعی عبارتند از:
- تصادف با وسایل نقلیه موتوری:تصادفات اتومبیل و موتورسیکلت، عامل اصلی ایجاد آسیب های نخاعی است و سالانه حدود نیمی از آسیب های نخاعی جدید را تشکیل می دهد.
- زمین خوردن:آسیب نخاعی بعد از ۶۵ سالگی، بیشتر در اثر زمین خوردن ایجاد می شود. به طور کلی، زمین خوردن عامل ایجاد ۳۱ درصد از آسیب های نخاعی می باشد.
- اعمال خشونت آمیز: بیش از ۱۳ درصد از ضایعات نخاعی، ناشی از برخوردهای خشونت آمیز است، که اغلب شامل زخم های تیراندازی و زخم چاقو می باشد.
- آسیب های ورزشی و تفریحی: فعالیت های ورزشی، مانند ورزش های ضربه ای و غواصی در آب های کم عمق، عامل ایجاد حدود ۱۰ درصد از ضایعات نخاعی می باشد.
- الکل:مصرف الکل در حدود ۱ مورد از هر ۴ آسیب نخاعی، نقش دارد.
- بیماری ها: سرطان، آرتروز، پوکی استخوان و التهاب نخاع نیز می تواند باعث بروزمشکلات نخاعی گردد.
آسیب نخاعی در تصادفات
تصادفات رانندگی، شایع ترین علت بروز مشکلات نخاعی است که منجر به ۴۷ درصد از موارد آسیب نخاعی می شود. آسیب به نخاع زمانی اتفاق می افتد که قسمت هایی از استخوان، مواد موجود در دیسک یا رباط ها، درون بافت نخاع دچار کبودی یا پارگی شده و قسمتی از سلول های عصبی را، که در برقراری ارتباط با مغز نقش دارند، از بین می برد.
آسیب های نخاعی با لغزش و زمین خوردن
لغزش و زمین خوردن، می تواند تعریف دقیقی از تبدیل یک لحظه معمولی، به اتفاقی ویران کننده باشد. در واقع، لغزش و افتادن، یکی از بزرگترین علل آسیب های نخاعی، بعد از تصادفات رانندگی است و تقریباً ۳۰ درصد از وقایع آسیب نخاعی را شامل می شود. با این وجود، حتی اگر شما یا یکی از عزیزانتان، در اثر لغزش و زمین خوردن، دچار آسیب نخاعی یا مغزی گردید، باز هم ممکن است فرصتی برای بهبود اوضاع وجود داشته باشد.
خطرات زمین خوردن و یکی از شدیدترین آسیب هایی که می تواند با لغزش و افتادن ایجاد گردد، آسیب نخاعی است. نخاع، ستون اصلی بدن بوده و پیام های عصبی را از مغز به سیستم عصبی هدایت می کند. با این حال، لغزش و افتادن می تواند باعث پارگی نخاع و در نتیجه فلجی شود.
سقوط
در بسیاری از سقوط و لغزش ها، فرد ممکن است به پشت بیفتد. در سطوح صاف، این نوع از سقوط، اغلب منجر به بروز مشکلاتی مانند جا به جایی یا فشرده شدن دیسک ها و یا آسیب عصبی می گردد. با وجود یک سطح برجسته، ضربه وارد شده می تواند آسیب زایی بیشتری نیز داشته باشد.
دیسک فشرده یا جا به جا شده، می تواند بسیار دردناک باشد و راه رفتن یا نشستن را برای فرد دشوار کند. این نوع از آسیب، نیاز به مراقبت های پزشکی طولانی مدت و استفاده از روش های متعددی برای اصلاح و درمان مناسب فرد دارد.
برای انجام وکالت یا دریافت مشاوره و خدمات حقوقی از مشاوران ، کارشناسان و وکلای متخصص «امداد حقوقی شهر» میتوانید با شمارهی : ۰۹۱۰۳۶۰۰۰۸۵ تماس حاصل فرمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!